Bitcoin Dips onder $16k terwijl Wall Street Records breekt

De prijs van Bitcoin is deze hele week in een opwaartse spiraal terechtgekomen, van $15.000 op zondag tot $16.000 op donderdag, terwijl de voorraden de week eindigden met een rally na de doorbraak van het Covid-19-vaccin.

In het kort

  • De huidige prijs van Bitcoin is $16.028, na een daling van 1,51% in de afgelopen 24 uur.
  • Wat samenvalt met de stagnatie van Bitcoin in het weekend is de opkomst van Wall Street. De beurs eindigde de week met een rally na de doorbraak van het Covid-19 vaccin deze week.
  • Hetzelfde verhaal ontvouwde zich vorige week toen Wall Street goed presteerde op vrijdag, sloot, en toen stagneerde Bitcoin.

Toen Wall Street nieuwe records brak, dook de prijs van Bitcoin vandaag onder de $16.000 voordat hij zich herstelde. De huidige prijs van Bitcoin is $15.958, na een daling van 1,25% in de afgelopen 24 uur.

De prijs van Bitcoin is deze hele week in een opwaartse spiraal gegaan, van $15.000 op zondag naar $16.000 op donderdag. Bitcoin piekte gisteren op $16.463,18, de hoogste prijs sinds 2018. Bitcoin was nog maar 12 dagen zo hoog in haar hele geschiedenis, meldde crypto analytics site Messari.

Maar Bitcoin viel vandaag onder de $16.000, waardoor de bezorgdheid ontstond dat de stierenloop van Bitcoin zijn hoogtepunt heeft bereikt. Anderen denken dat de Bitcoin-markt op weg is naar iets wat lijkt op de stierenloop van 2017, toen Bitcoin in december met $20.000 overtrof voordat het in januari 2018 instortte. Anderen denken dat de Bitcoin Trader al overtroffen is.

Maar de eerlijke waarheid? Niemand weet het.

Wat samenvalt met de stagnatie van Bitcoin in het weekend is de opkomst van Wall Street. De beurs sloot de week af met een rally na de doorbraak van het Covid-19 vaccin deze week. Hoewel de Covid-19 gevallen blijven stijgen, vooral in de VS, heeft de verwachting dat de massale uitrol van het Covid-19 vaccin een einde zou kunnen maken aan de pandemie, de gemoederen over de vooruitzichten voor de nabije toekomst doen oplaaien.

Maar de hoop op het vaccin was niet alles te verantwoorden voor de voorraden die deze week een recordhoogte bereiken. Het Biden-voorzitterschap (ondanks wat Trump zou kunnen geloven) blijft het investeerdersvertrouwen ten goede komen, en met al dit goede nieuws raken de voorraden het hoogst sinds juni.

Hetzelfde gebeurde vorige week. Wall Street deed het goed op vrijdag, sloot af en toen stagneerde Bitcoin. En toen won Joe Biden de algemene verkiezingen in de VS en Bitcoin dompelde licht onder, voordat het weer opleefde en de volgende week weer opliep.

Bitcoin heeft een opwaartse trend sinds begin oktober, toen het ongeveer $10.500 waard was. De piek op vrijdag betekent dat het met $6.000 is gestegen in ongeveer een maand. Dat is, ter referentie, meer dan de hele prijs van een Bitcoin in maart, toen de markten tuimelden te midden van de op coronavirus geïnspireerde crash.

Sommige mensen denken dat de Bitcoin-markt op weg is naar iets wat lijkt op de stierenloop van 2017, toen de Bitcoin in december met $20.000 werd bekroond voordat hij in januari 2018 instortte. Anderen denken dat Bitcoin al overtroffen is. Maar de eerlijke waarheid? Niemand weet het.

Maar één ding is in ieder geval duidelijk: zoals recent onderzoek laat zien, levert Bitcoin op de lange termijn betere rendementen op, waardoor het beter presteert dan conventionele activa zoals aandelen en goud.